Is aandeel ASML koopwaardig na koersdaling?

Achter de wolken schijnt de zon; wij raden beleggers aan aandelen ASML en Besi te kopen.

Javier Correonero 06 augustus, 2024 | 17:03
Facebook Twitter LinkedIn

besi

Nu aandelen wereldwijd sterk dalen door de mogelijkheid van een Amerikaanse recessie, is de daling bij halfgeleiderbedrijven zoals Wide Moat aandeel ASML (ASML) en Narrow Moat BE Semiconductor Industries (BESI) met een smalle marge bijzonder uitgesproken. Wij denken dat dit een zeldzame kans is om aandelen te kopen van twee uitzonderlijke bedrijven, met concurrentievoordelen en een gezond operationeel management.

 

Morningstar maatstaven voor aandeel ASML

• Fair Value Estimate: €900
• Morningstar Rating: ★★★★
• Economic Moat: Wide
• Morningstar Uncertainty Rating: High

ASML en Besi bieden een stijging van 28% en 20% ten opzichte van onze schattingen van respectievelijk €900 en €120 voor de Fair Value. In het geval van een wereldwijde recessie verwachten we dat beide bedrijven winstgevend zullen blijven gedurende de cyclus gezien hun assemblage business model, dat kostenflexibiliteit biedt in periodes van lagere vraag. Onze EPS-schattingen voor 2025 voor beide bedrijven zijn conservatiever dan de consensusschattingen van PitchBook van begin juli.

ASML wordt nu verhandeld tegen 25 keer de koers/winst verhouding voor 2025, gebaseerd op onze EPS-schatting van €28,6 voor volgend jaar. De orderportefeuille van ASML bleef sterk op €39 miljard aan het einde van het tweede kwartaal, wat zekerheid geeft dat het bedrijf rond het midden van zijn omzetdoelstelling voor 2025 zal uitkomen. Zelfs als 2026 een zwak jaar blijkt te zijn, blijven de langetermijntrends die halfgeleiders ondersteunen sterk, waarbij ASML voor het komende decennium een groei met hoge enkele cijfers verwacht, in lijn met onze schattingen.

Besi wordt ook verhandeld tegen 25 keer onze raming voor 2025 van €3,90 per aandeel. Besi kan een uitstekend winstgevendheidsniveau handhaven tijdens marktdalingen dankzij zijn zeer flexibele kostenmodel, moat en focus. In de afgelopen 10 kwartalen heeft Besi consequent brutomarges van meer dan 60% weten te handhaven, zelfs in periodes van dubbelcijferige omzetdalingen, zelfs hoger dan front-end collega's ASML of Applied Materials.

Het management verwacht voor volgend kwartaal een vlakke sequentiële omzetgroei en meer orders voor hybrid bonding in de tweede helft van 2024, wat zou moeten resulteren in gezonde ordervooruitzichten voor 2024. Wij verwachten een samengestelde jaarlijkse omzetgroei van 16% voor de inkomsten van Besi in de komende tien jaar, ondersteund door de groei van hybrid bonding.

Facebook Twitter LinkedIn

Effecten genoemd in dit artikel

Naam effectPrijsChange (%)Morningstar Rating
ASML Holding NV719,90 EUR-1,92Rating
BE Semiconductor Industries NV111,25 EUR-1,68Rating

Over de auteur

Javier Correonero  is aandelenanalist bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten