De 10 best presterende Europese dividendaandelen van juli 2024

Bureau Veritas en Teleperformance en behoren tot de winnaars onder de dividendaandelen over juli 2024.

Bella Albrecht 05 augustus, 2024 | 10:40
Facebook Twitter LinkedIn

dividend 10

Aandelen die dividend uitkeren en een gezonde balans combineren met een hoog rendement, kunnen beleggers een vast inkomstenstroom bieden, een buffer tegen marktdalingen en een gezonde groei van hun beleggingen.

Tot de best presterende dividendbetalers in jui 2024 behoorden de Duitse credit card firma Grenke Factoring Business GLJ, het Franse huishoudproductenbedrijf InterParfums ITP en de Finse machinebouwer Konecranes KCR.

Om de top 10 inkomstengerichte aandelen van afgelopen maand te ontdekken, hebben we de Morningstar Eurozone GR Index - die de prestaties van de regiomarkten in de eurozone meet, gericht op de top 97% aandelen op basis van marktkapitalisatie - gescreend op een dividendrendement van ten minste 1,5%, met uitzondering van vastgoedbeleggingsfondsen.

 

De best presterende Europese dividendaandelen in juli 2024

1. Grenke Factoring Business GLJ
2. InterParfums ITP
3. Konecranes KCR
4. Teleperformance TEP
5. Terveystalo Healthcare TTALO
6. Hellenic Telecommunication Organization HTO
7. Webuild WBD
8. Aixtron Group AIXA
9. Nexans NEX
10. Bureau Veritas BVI 

Hoe hebben dividendaandelen afgelopen jaar gepresteerd?

In de 12 maanden voorafgaand aan juli steeg de Morningstar Eurozone Dividend Yield Focus Index, die de prestaties volgt van hoogwaardige, dividenduitkerende aandelen met een notering in Europa, met 6,4%. Kijken we alleen naar de maand juli, dan zien we een stijging van 2,5%. 

De algehele aandelenmarkt van de eurozone, zoals gemeten door de Morningstar Eurozone Index, is in juli amper van zijn plaats gekomen, maar won 10,6% in de periode van 12 maanden.

 

Rendementen van de best presterende inkomensaandelen

Grenke Factoring Business
De Duitse kredietdienstverlener Grenke Factoring Business steeg in juli met 38,3% en steeg in de afgelopen 12 maanden met 15,8%. Het aandeel wordt verhandeld op €27,95 en heeft een dividendrendement van 1,68%. Grenke Factoring Business betaalt beleggers een trailing 12-maands dividend van €0,45 per aandeel. Het aandeel heeft een kwantitatieve Morningstar Rating van 4 sterren.

InterParfums
Het Franse bedrijf voor huishoudelijke en persoonlijke producten InterParfums steeg in juli met 23,2% en verloor 19,4% in de afgelopen 12 maanden. Het aandeel staat op €46,90, heeft een forward dividendrendement van 2,23% en een trailing 12-maands dividend van €0,87 per aandeel. Het heeft een kwantitatieve Morningstar Rating van 3 sterren.

Konecranes
Het Finse bedrijf voor zware machines Konecranes steeg in juli met 21,9% en in de afgelopen 12 maanden met 99,5%. De aandelenkoers van €63,40 geeft het een forward dividendrendement van 2,13%. Konecranes betaalt beleggers een dividend van €1,35 per aandeel over 12 maanden. Het aandeel heeft een kwantitatieve Morningstar Rating van 2 sterren.

Teleperformance
De Franse gespecialiseerde zakelijke dienstverlener Teleperformance steeg in juli met 21,2% en verloor 6,6% over de afgelopen 12 maanden. Het aandeel Teleperformance, dat wordt verhandeld op €115,70 per aandeel, heeft een dividendrendement van 3,33% en een dividend over 12 maanden van €3,85 per aandeel. Het heeft een kwantitatieve Morningstar Rating van 3 sterren.

Terveystalo Healthcare
De aandelenkoers van de Finse medische zorgverlener Terveystalo Healthcare steeg in juli met 19,8% en in de afgelopen 12 maanden met 43,5%. Het aandeel noteert €10,26 en het verwachte dividendrendement is 2,92%. Terveystalo Healthcare betaalt beleggers een dividend over 12 maanden van €0,29 per aandeel. Het heeft een kwantitatieve Morningstar Rating van 3 sterren.

Hellenic Telecommunication Organization
Het Griekse telecombedrijf Hellenic Telecommunication Organization steeg in juli met 18,2% en in de afgelopen 12 maanden met 10,7%. Het aandeel Hellenic Telecommunication Organization staat op €15,25, heeft een forward dividendrendement van 4,73% en een trailing 12-maands dividend van €0,59 per aandeel. Het heeft een kwantitatieve Morningstar Rating van 3 sterren.

Webuild
Het Italiaanse ingenieurs- en bouwbedrijf Webuild steeg in juli met 18,2% en steeg in de afgelopen 12 maanden met 39,9%. Het aandeel Webuild noteert €2,33 per aandeel, heeft een dividendrendement van 3,05% en een dividend over 12 maanden van €0,06 per aandeel. Het heeft een kwantitatieve Morningstar Rating van 3 sterren.

Aixtron Groep
Het Duitse bedrijf in halfgeleiderapparatuur Aixtron Group steeg in juli met 17,8% en verloor 39,0% in de afgelopen 12 maanden. Het aandeel Aixtron Group, dat noteert op €20,50, heeft een forward dividendrendement van 1,95% en betaalt beleggers een trailing 12-maands dividend van €0,40 per aandeel. Het aandeel heeft een kwantitatieve Morningstar Rating van 3 sterren.

Nexans
Het Franse bedrijf in elektrische apparatuur en onderdelen Nexans steeg in juli met 16,2% en in de afgelopen 12 maanden met 51,1%. De koers van het aandeel van €115,60 geeft het een forward dividendrendement van 1,99%. Nexans betaalt beleggers een trailing 12-maands dividend van €2,30 per aandeel. Het aandeel heeft een kwantitatieve Morningstar Rating van 3 sterren.

Bureau Veritas
Het Franse adviesbureau Bureau Veritas steeg in juli met 15,4% en steeg de afgelopen 12 maanden met 19,4%. Op een beurskoers van €28,74 per aandeel heeft Bureau Veritas een forward dividendrendement van 2,89% en een trailing 12-maands dividend van €0,77 per aandeel. Het aandeel, dat een Narrow Moat heeft, is matig ondergewaardeerd en wordt 4% onder de geschatte reële waarde van €30 per aandeel verhandeld. Het heeft een Morningstar Rating van 4 sterren. 

 

Wat is de Morningstar Eurozone Index?

De Morningstar Eurozone Index meet de prestaties van de brede regionale markten van de eurozone en richt zich op de top 97% van de aandelen op basis van marktkapitalisatie. De index bevat geen criteria op het gebied van milieu-, sociaal beleid of goed ondernemingsbestuur (ESG).

Wat is de Morningstar Eurozone Dividend Yield Focus Index?

De Morningstar Eurozone Dividend Yield Focus Index vangt de prestaties van een portefeuille van hoogwaardige, dividend uitkerende effecten.

De Morningstar Eurozone Dividend Yield Focus Index meet de prestaties van een portefeuille van hoogwaardige, dividend uitkerende effecten. Het is een subset van de Morningstar Eurozone Index (die 97% van de aandelenmarktkapitalisatie vertegenwoordigt) die alleen aandelen bevat die dividend uitkeren. De aandelen worden gescreend op Economic Moat en financiële kracht in vergelijking met andere aandelen in hun sector. Vastgoedfondsen zijn uitgesloten.

Vervolgens worden de 25 aandelen met het hoogste renderement opgenomen in de index, gewogen op basis van de dollarwaarde van de dividenden. Bekijk de volledige methodologie hier.

 

De beste dividendaandelen: Meer ideeën om te overwegen

Beleggers die meer goed presterende of goedkope dividendaandelen willen ontdekken om verder te onderzoeken, kunnen het volgende doen: 

  • Lees de analyses van Morningstar's associate director manager reserach EMEA, Jeffrey Schumacher, CFA, over dividenddiversificatie en over actief beheer van dividendfondsen.
  • Gebruik onze Morningstar Stock Screener om de beste dividendaandelen te vinden op basis van uw specifieke criteria. Je kunt aandelen zoeken op basis van hun dividendrendement, waarderingsmaatstaven zoals koers-winstverhoudingen en meer.
  • Bij het kopen van aandelen gaat het om meer dan alleen dividenden. Lees hier hoe waarderingen en concurrentievoordelen - bekend als economische moats - van belang zijn als het gaat om het potentieel van een aandeel om beter te presteren.
  • Bekijk deze video om te leren hoe Morningstar de sterrenclassificatie, moat rating en andere statistieken gebruikt om aandelen te evalueren.  

 

Bedrijven die niet gevolgd worden door de analisten van Morningstar hebben een kwantitatieve rating. Deze bedrijven worden statistisch gekoppeld aan bedrijven die door analisten worden gevolgd, zodat onze modellen een kwantitatieve Economic Moat, Fair Value en Uncertainty Rating kunnen berekenen.

Dit artikel is samengesteld door Bella Albrecht, geredigeerd door Lauren Solberg en beoordeeld door Robert van den Oever.

Als onderdeel van onze missie om beleggers meer informatie te geven, is dit artikel samengesteld op basis van Morningstar data en onafhankelijk onderzoek met behulp van automatiseringstechnologie. Het oorspronkelijke artikel is geschreven door redacteuren van Morningstar. Deze bijgewerkte versie is beoordeeld door een redacteur.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Bella Albrecht  is data journalist bij Morningstar

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten