Deze 4 aandelen uit de portfolio van Warren Buffett zijn interessant

Uit de beleggingsportefeuille van Warren Buffett's beursfonds Berkshire Hathaway pakken we vier aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Robert van den Oever 13 september, 2021 | 10:42
Facebook Twitter LinkedIn

Buffett and Munger

Onafscheidelijk beleggersduo Charlie Munger (links) en Warren Buffett

 

Onlangs publiceerde Berkshire Hathaway (BRK.B) (BRK.A), het beursgenoteerde beleggingsfonds van Warren Buffett, zijn resultaten over het tweede kwartaal en daaruit kwam naar voren dat het fonds gedurende het kwartaal meer aandelen heeft verkocht dan gekocht, zo ontdekte Morningstar's Berkshire volger en expert Gregg Warren. Volgesn hem zijn veel posities in Berkshire's portefeuille momenteel fair of overgewaardeerd, ook de namen die het fonds afgelopen kwartaal nieuw aankocht voor de portefeuille.

Maar er zijn vier namen in de portefeuille waarvan de positie niet verkleind werd; die zijn ook volgens Morningstar ondergewaardeerd. Dit zijn de opinies van de Morningstar-analisten over die vier namen:

Amazon

Morningstar Rating: 4 stars
Economic Moat Rating: Wide

Amazon (AMZN), dat een Wide Moat rating heeft, rapporteerde kwartaalcijfers niet binnen de eigen  guidance lagen, maar wel iets lager waren dan analisten hadden verwacht voor omzet en operationele winst. De guidance voor het derde kwartaal is eveneens aan de magere kant ten opzichte van de aanalistencalculaties, constateert Morningstar-analist Dan Romanoff.

Het lijkt erop dat het niveau van online shopping weer terugkeert naar normale waarden na een periode van verhoogde consumentenactiviteit vanwege gebrek aan mogelijkheden tot buitenshuis winkelen en ander entertainment. Intussen blijft Amazon in razend tempo zijn capaciteit uitbreiden om aan de vraag van consumenten te voldoen en om levering binnen één dag te kunnen blijven waarmaken. En dat terwijl de footprint in de afgelopen 18 maanden al zowat verdubbeld is.

De lange-termijn business case van Amazon blijft fier overeind temidden van deze grote investeringen die de winst op korte termijn wegsnoepen. Want Amazon is als een van de besten gepositioneerd om te blijven profiteren van de structurele verandering in koopgedrag in de richting van e-commerce en de publieke cloud in de komende jaren.

We merken op dat de omzetdip beperkt bleef tot Amazon's eigen online store segment, terwijl andere segmenten wel goed presteerden. De winstgevendheid als geheel was indrukwekkend gezien de lagere omzet. Analist Romanoff hanfhaaft zijn Fair Value van $4.200 per aandeel en hij vindt het aandeel ondergewaardeerd.

De verkopen van derde partijen via Amazon's platform stegen 38% op jaarbasis en dat geeft aan dat deze structuur aantrekkelijk is voor wederverkopers. Abonnementsdiensten, Amazon Web Services (AWS) en andere businesses deden het goed met omzetstijgingen van respectievelijk 32%, 37% en 88% ten opzichte van vorig jaar. We blijven advertising (onderdeel van de als 'other' geclassificeerde activiteiten) en AWS zien als de belangrijkste aanjagers voor de groei in de toekomst. In het bijzonder AWS is duidelijk leidend in publieke cloud diensten en we denken dat Amazon's advertising business een sterke waarde-propositie voor marketeers biedt.

 

Kraft Heinz

Morningstar Rating: 4 stars
Economic Moat Rating: None

De autonome omzet van Kraft Heinz (KHC) daalde met 2,1% in het tweede kwartaal en de aangepaste operationele marges daalden met 90 basis punten naar 22,4% vergeleken met de buitengewone stijgingen van afgelopen jaar toen de autonome omzet een sprong van 7,4% maakte en de operationele marges 230 basis punten stegen naar 23,3%. Deze dalingen rechtvaardigen volgens Morningstar-analist Erin Lash echter niet de recente koersdaling van 4%.

Het lijkt erop dat de markt niet blij is met het gebrek aan transparantie vanuit de voedingsmiddelengigant. Het management weigert namelijk om een annual guidance te geven, anders dan de lange-termijn doelen van 1%-2% autonome omzetgroei en 4%-6% aangepaste winst per aandeel groei.

De resultaten zijn volgens de analist tekenend voor de herziene strategie die de nieuwe CEO Miguel Patricio heeft neergezet sinds hij twee jaar geleden aantrad. Er zijn duidelijke performance improvements waar te nemen; de autonome omzet steeg 5% in het tweede kwartaal voor het tweede jaar op rij voor zowel de geconsolideerde groep als de Amerikaanse entiteit die 70% van de totale omzet uitmaakt. Nog indrukwekkender is dat deze groei niet gepaard ging met erosie van de winstgevendheid door investeringen, want de operationele marges stegen met 140 basis punten ten opzichte van dezelfde periode in 2019, terwijl de marketinguitgaven ruim 10% stegen.

Ook probeert Kraft Heinz voortdurend relevanter te worden voor consumenten. Volgens het bedrijf zelf is de aanwezigheid in huishoudens met 3% gestegen, hetgeen resulteert in de aanwezigheid in de keukenkastjes van bijna 2 miljoen huishoudens méér, en ook in herhaalaankopen die ruim 8% stegen. De bestedingen per klant stegen zo'n 10% en de bestedingen per winkelbezoek 3%. Beide vertonen een stijgende lijn sinds de nieuwe strategie is ingezet.

De recente koersdaling betekent volgens analist Erin Lash een interessant instapmoment voor dit aandeel. De huidige koers ligt zo'n 25% onder de Fair Value die zij voor het aandeel Kraft Heinz berekent.

 

Teva Pharmaceutical

Morningstar Rating: 4 stars
Economic Moat Rating: None

Teva Pharmaceutical (TEVA) behaalde in het afgelopen kwartaal bescheiden resultaten met een omzet die nagenoeg vlak is en met marges die binnen de verwachte range van Morningstar-analist Damien Conover vallen. Ondanks die wat magere omzetontwikkeling blijft het bedrijf druk doende om zijn schuld te verminderen. Tegelijk is er een kans dat een eventuele schikking in een recent juridisch schandaal gunstiger uitpakt dan eerder verwacht en dat het te betalen bedrag lager uitkomt. Daarom handhaaft de analist zijn Fair Value van $20 per aandeel en de No Moat rating voor het aandeel Teva.

De omzet steeg op jaarbasis met 1%, maar vanwege het ontbreken van een positief valuta-effect daalde die onder de streep met 2%. De verkopen in Europa leken gunstig, maar dat is gezichtsbedrog wegens een bijzonder karige vergelijkingsbasis met magere cijfers vorig jaar. Op sequentiële basis daalde de omzet met 2%, gelijk verdeeld over alle belangrijke regio's. De daling werd veroorzaakt door matige verkopen van generieke medicijnen in Noord-Amerika vanwege aanhoudende prijsconcurrentie in deze industrie.

 

Wells Fargo

Morningstar Rating: 4 stars
Economic Moat Rating: Wide

De winst die Wells Fargo (WFC) rapporteerde over het tweede kwartaal was goed. De resultaten passen binnen de verwachtingen die Morningstar-analist Eric Compton had. De kwartaalresultaten leiden tot enkele kleine aanpassingen in zijn rekenmodel, waardoor de analist zijn Fair Value calculatie opschroeft naar $55 per aandeel.

De belangrijkste reden is gelegen in de credit kosten en de fees. Ook gaat de analist nu uit van renteverhogingen in 2023, en dat is eerder dan zijn verwachting tot dusver die uitging van 2025.

Wells Fargo blijft Morningstar's top pick onder de traditionele Amerikaanse banken. We zien bij de bank een uniek, idiosyncratisch opwaarts potentieel in vergelijking met concurrenten, aangezien veel opgepot spaargeld weer is gaan rollen in 2021 en ook daarna zal blijven rollen. Dat zal de asset cap ergens in het vierde kwartaal van 2021 of in het eerste van 2022 wegnemen. Intussen ziet Morningstar de rest van de Amerikaanse bankensector die de analisten volgen als volledig gewaardeerd.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten