Euronext AmsterdamAandeel Euronext vanaf nu gevolgd door Morningstar
Het aandeel Euronext, het beursbedrijf dat de handelsplatformen in Nederland, België, Frankrijk en Portugal verzorgt, wordt vanaf nu gevolgd door Morningstar. Aandelenanalist Niklas Kammer geeft Euronxt een Narrow Moat rating en een Fair Value van €88 mee.
philips rBesparingsoperatie Philips bevalt beleggers
Philips schrapt 6.000 banen, bovenop de 4.000 die in oktober vorig jaar werden aangekondigd. De nieuwe topman Roy Jakobs neemt drastische maatregelen om Philips weer winstgevend te krijgen na een dramatisch slecht 2022. Over vorig jaar leed Philips een verlies van 1,6 miljard euro. De maatregelen bevallen beleggers, want de koers stijgt.
yieldsTop-5 High Yield obligatiefondsen: UBS op kop
Na een dramatische eerste jaarhelft waar wereldwijde hoogrentende obligatiefondsen 7,3 procent van hun waarde verloren, werd in de tweede helft van vorig jaar een kleine winst van 1,4 procent geboekt, in euro. De consensus onder fondsbeheerders blijft dat we ondanks de recessievrees ook in 2023 geen golf van wanbetalingen krijgen.
ECB euroECB blijft havik met renteverhoging van 50 basispunten
De Europese Centrale Bank is van mening dat de kerninflatie weliswaar vertraagt, maar toch nog altijd hardnekkig hoog blijft.
powellNog één renteverhoging en dan stopt de Fed, denkt Morningstar
Hoewel de Federal Reserve nog steeds zegt dat verdere renteverhogingen in het verschiet liggen, is Morningstar sceptisch. Morningstar's macro-expert Preston Caldwell denkt dat de Fed de reeks renteverhogingen na de vergadering van februari zal beëindigen. De markt denkt dat er zelfs al renteverlagingen zullen komen in 2023.
Fed pfeile5 grafieken over de actuele marktsituatie
Deze week staan er belangrijke rentebesluiten van de Federal Reserve, de Europese Centrale Bank en de Bank of England op de agenda. Dit gaat het tempo bepalen voor de euro, die zich heeft hersteld ten opzichte van de dollar, en het bepaalt of de aandelenmarkten hun rally van begin dit jaar kunnen voortzetten. Morningstar geeft een beeld van de markten in 5 grafieken.

Best Ideas

Sustainable InvestingDuurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
GoldFondsen met hoogste ratings
Deze fondsen krijgen de hoogste ratings van onze fondsanalisten: Gold, Silver of Bronze.
ScreenerMorningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings