De best en slechtst presterende SFDR Artikel 8 en 9 fondsen
green money
Voorzichtigheid bij fondsbeleggers raakt ook de groei van beleggingsfondsen die volgens de SFDR regels de groenste zijn, ofwel de Artikel 8 en 9 fondsen. Morningstar kijkt deze keer naar de best en slechtst presterende SFDR-fondsen en naar het aantal nieuwkomers.
green thumbTop-5 Grootste Article 9 fondsen: Pictet aan kop
De introductie van de EU Sustainable Finance Disclosure Regulation moet beleggers vooral beter in staat stellen om beleggingsfondsen op hun duurzame merites te beoordelen. Het raamwerk verdeelt het fondsenlandschap in drie groepen, waarbij zogeheten Article 9 fondsen worden aangemerkt als de meest duurzame, oftewel de donkergroene fondsen. Een overzicht van de grootste fondsen binnen deze groep.
michael schoenhautFonds van de Week: JP Morgan Global Income Fund
De toegenomen stabiliteit in het beheer van de diverse portefeuillesegmenten van het JP Morgan Global Income Fund leidt tot betere samenwerking en betere resultaten. Daarom gaat de Morningstar Analyst Rating van dit fonds omhoog naar Silver.
volatilityHoe het hoofd koel te houden tijdens turbulente marktomstandigheden
De effectenbeurzen zijn beleggers in 2022 vooralsnog niet gunstig gezind. De forse stijging van de inflatie, de oplopende rente, verkrappend monetair beleid, verstoringen in de productieketens, Chinese covid-lockdowns, en de Russische invasie in Oekraïne leidde tot een sombere stemming op de wereldwijde aandelenmarkten.
Stock pick 1Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large- en mid-cap aandelen
Morningstar's Global Large-Mid Cap Pick List laat zien welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis. De lijst wordt samengesteld uit de Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index, en omvat dus zowel large- als mid-cap aandelen. Bekijk welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn voor mei.
green moneySFDR Artikel 8 fondsen krijgen een knauw in eerste kwartaal
De fund flows van beleggingsfondsen die zijn geclassificeerd volgens de SFDR indeling, vertonen over het eerste kwartaal een opvallende spagaat: de Artikel 8 fondsen kampen met uitstroom door angst bij beleggers, maar de strengere Artikel 9 fondsen kennen wel een stevige instroom.

Best Ideas

Sustainable InvestingDuurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
GoldFondsen met hoogste ratings
Deze fondsen krijgen de hoogste ratings van onze fondsanalisten: Gold, Silver of Bronze.
ScreenerMorningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings