A bundle of fiberoptic cablesOutlook en top picks voor Europese telecomsector
De Europese telecombedrijven staan bekend om hun aantrekkelijke dividenden. Maar die zijn allerminst zeker. Wel zijn de marges aan de beterende hand nu de inflatie daalt. Morningstar blikt vooruit op wat de telecomsector gaat brengen in 2024 en noemt de twee favoriete telecomaandelen.
globeTop-5 Aandelen Opkomende Landen Ex-China: Fidelity aan kop
Chinese aandelen hebben aan belang gewonnen voor beleggers, met name de in opkomende landen geInteresseerde beleggerd. Zorgen over beleggen in China nemen echter toe en dat heeft zijn weerslag gehad op de prestaties van Chinese aandelen. Beleggers lijken in toenemende mate een voorzichtere houding aan te nemen. Inmiddels verschijnen er strategieën op de markt die het land expliciet uitsluiten. Sommige actieve beleggers kiezen bewust kiezen voor een forse onderweging van China in de portefeuille.
A Tesla dealership in SwedenTesla's strijd met Zweedse vakbonden kan gevolgen hebben in Europa
Een aanvankelijk beperkte staking in Zweden bij werknemers van Tesla heeft zich in snel tempo uitgebreid naar onder meer de post en de bouw en zelfs Deense havenwerkers. Allemaal blokkeren ze leveringen aan Tesla in Zweden, omdat Tesla niet op de gebruikelijke Zweedse manier wil praten met de vakbonden. Dat kan bredere gevolgen hebben in Europa.
EZBVooruitblik op ECB vergadering: dit kunnen we verwachten
Veel centrale banken nemen donderdag 14 december een rentebesluit; niet alleen de ECB, maar ook de Fed en en de Bank of England, en de Scandinavische banken. Wat Frankfurt betreft kijkt de markt niet naar of, maar wanneer een renteverlaging gaat gebeuren.
8 Marktrisico's waar beleggers in 2024 mee moeten omgaan
Black Swan
Risico's zijn nu eenmaal onderdeel van beleggen, dus blijf niet zoeken naar de eventuele 'black swan', maar accepteer de risico's. Morningstar definieert 8 marktrisico's voor 2024 waar u op voorbereid moet zijn.
NicoloDrie beleggingsfouten om te vermijden in 2024 play-circle--s
VIDEO - Multi-asset beleggers kunnen gebruik maken van allerleit tools om de diversificatie van hun beleggingsportefeuille te versterken. Maar vertrouw daarbij niet te veel op obligaties en cash, waarschuwt Nicolò Bragazza van Morningstar Investment Management. Hij wijst op drie fouten die beleggers moeten vermijden in 2024.

Best Ideas

Sustainable InvestingDuurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
GoldGold Medalist fondsen
Deze fondsen krijgen onze hoogste ratings: Gold, Silver of Bronze.
ScreenerMorningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
Laatste Morningstar ResearchMorningstar
Rating
DTE Energy CoAandeel
Exxon Mobil CorpAandeel
Halma PLCAandeel
DocuSign IncAandeel
Guidewire Software IncAandeel
Klik hier voor meer Morningstar Research
Belangrijke Rating informatie hieronder
© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten