Beleggen in mijnbouwbedrijven: goed idee?
commodities
Nu de prijzen van grondstoffen torenhoog zijn, lijken aandelen van mijnbouwbedrijven interessant. Maar wie erin wil beleggen, moet zich wel goed achter z’n oren krabben, want in deze sector beleggen is zeer riskant. Drie grote spelers onder de loep: Glencore, Anglo American en BHP.
green moneyTop-5 Grootste instroom Article 8 en 9 fondsen: Fundsmith aan kop
Duurzame fondsen zijn de laatste jaren als zoete broodjes over de toonbank gegaan. Niet verwonderlijk dat veel fondshuizen hun fondsen graag als Article 8 of 9 geclassificeerd zien onder de Sustainable Financial Disclosure Regulation. Dat zijn immers de fondsen waarbij duurzaamheidscriteria een rol in het beleggingsproces spelen. We geven een overzicht van de meest populaire aandelenfondsen binnen deze groep over de afgelopen twaalf maanden.
Thorsten WinkelmannFonds van de Week: Allianz Europe Equity Growth
Herwonnen stabiliteit in het beheerteam van het Allianz Europe Equity Growth fonds dat een sterk en goed opgebouwd beleggingsproces van kwaliteits-groei volgt, zorgt voor een verhoging van de Morningstar Analyst Rating naar Bronze.
SkiingVoorzichtigheid geboden: zo werkt de momentum factor
Historische data wekken de indruk dat het niet op kan met momentum beleggen, maar deze wijze van beleggen vergt een vaardige hand. Momentum kan een overwachte dynamiek krijgen, en verkeerde timing en kuddegedrag liggen op de loer. Wees er dus voorzichtig mee.
Bad WeatherHebben 'echte' actieve fondsen beter gepresteerd tijdens de correctie?
De meeste actieve beleggingsfondsen slagen er niet in om hun passieve concurrenten te verslaan. Maar het ene active fonds is het andere niet. Morningstar onderscheidt de 'echte' actieve fondsen van de rest en onderzoekt of zij wel slagen.
digital map of EuropeHebben actieve fondsen zich bewezen tijdens de correctie?
Juist in tijden van neergaande markten en correcties kunnen actieve fondsbeheerders het verschil maken met hun beleggingskeuzes. Morningstar analyseert de performance van de beleggingsfondsen in de drie grootste aandelencategorieën en wat blijkt: de actieve fondsen maken het niet waar.

Best Ideas

Sustainable InvestingDuurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
GoldFondsen met hoogste ratings
Deze fondsen krijgen de hoogste ratings van onze fondsanalisten: Gold, Silver of Bronze.
ScreenerMorningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings