Roeland Moraal en Sander BusFonds van de Week: Robeco High Yield Bond
Het fonds Robeco High Yield Bond belegt op basis van hoge overtuiging en past die vrijheid zorgvuldig en met succes toe. Het ervaren beheerdersduo Sander Bus en Roeland Moraal heeft een solide track record opgebouwd. De Morningstar Analyst Rating is Silver.
nuclearKernenergie verdeelt de meningen
Wel of niet duurzaam. De discussie over de rol van kernenergie in de energietransitie ligt de laatste tijd weer prominent op tafel. De Europese Commissie heeft de beslissing om kernenergie al dan niet tot duurzaam te bestempelen vooralsnog uitgesteld. Deze EU taxonomie kan beleggers in de toekomst helpen, want het vaststellen van de blootstelling aan kernenergie binnen beleggingsfondsen is nu nog een lastige opgave met uiteenlopende uitkomsten.
Asset flowsFund flows over heel 2021 naar nieuw record
De instroom van nieuw vermogen in Europese beleggingsfondsen kwam in 2021 uit op een record, net als het beheerd vermogen. Aandelenfondsen beleefden hun beste jaar ooit. Dit is het overzicht van de fondsstromen over december en heel 2021.
CoinsDe echte benchmark ben je zelf
Rendementen vergelijken met een benchmark kan resulteren in een vergelijking die onderhevig is aan onwenselijke biases. Eigenlijk zou iedere belegger een toetsingskader op maat moeten hebben dat past bij zijn wensen en doelen. Morningstar doet een aanzet daartoe met een handige checklist.
Wrong Way signHoeveel schuld is te veel schuld?
Schulden hoeven niet verkeerd te zijn. Er kunnen goede redenen voor zijn om ze aan te gaan. Maar het blijft oppassen. Morningstar schetst situaties waarin u, als het u overkomt, op de rem moet trappen en méér reserves moet aanhouden.
Laptop with post-it notes onFinanciële doelen stellen: ken jezelf
Beleggers die financiële doelen stellen, maken daarbij soms keuzes die eigenlijk niet goed bij hun werkelijke financiële situatie passen. Morningstar helpt om misstappen te voorkomen.

Best Ideas

Sustainable InvestingDuurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
GoldFondsen met hoogste ratings
Deze fondsen krijgen de hoogste ratings van onze fondsanalisten: Gold, Silver of Bronze.
ScreenerMorningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings